Percy's Wiki:

Ondertiteling

Ondertiteling van video is een belangrijke tool om de boodschap van jouw video zo duidelijk en helder mogelijk over te laten komen. Toch is er niet 1 simpel antwoord op hoe je dit het beste kunt inzetten. Ieder platform en service implementeert ondertiteling weer net wat anders, waardoor enig maatwerk en variatie nodig is. 

 

 

Waarom?

In een ideale wereld bekijkt iedereen jouw video op een groot scherm met goede luidsprekers. Je boodschap komt perfect over! Helaas is dit niet de realiteit. Video’s worden tegenwoordig op vele verschillende beeldformaten bekeken, van televisies en PC’s tot tablets en mobiele telefoons. 

Als een video op social media wordt bekeken speelt hij zelfs vaak in eerste instantie af zonder audio. Zonder ondertiteling loop je dan het risico dat de complete boodschap van jouw video eigenlijk niet overkomt op de kijker, zonde!

Ondertiteling is dus in bijna alle gevallen een goede toevoeging voor online video. Maar wat is de beste manier om video toe te voegen? Er zijn 2 manieren mogelijk. De eerste is de ondertiteling “inbranden” in de video, zodat hij echt vast in het video-bestand verwerkt zit. De tweede manier is de video voorzien van een los ondertitel-bestand, waardoor de ondertiteling los van de video ingeladen kan worden wanneer dit nodig is. In de meeste gevallen wordt online dan gebruik gemaakt van een SRT bestand.

Wat?

Voor- en nadelen

Ondertiteling inbranden

Voordelen

Nadelen

Losse ondertiteling

Voordelen

Nadelen

Hoe?

Het toevoegen van een .SRT bestand verschilt licht per service, maar is erg simpel. We hebben hieronder een overzicht van de meest populaire services gemaakt. 

Facebook

stap 1:

Ga na het uploaden van je video naar “video opties” en kies voor “bijschriften toevoegen”

stap 2:

Upload jouw .SRT ondertitel bestand. 

LinkedIn

stap 1:

Kies tijdens het uploaden voor “ondertitelingsbestand voor video”

stap 2:

Upload jouw .SRT ondertitel bestand. 

YouTube

stap 1:

Ga na het uploaden van je video naar video-details

stap 2:

Zet de video-taal en taal van titel en beschrijving op “Nederlands”


Stap 3:

Kies nu voor “ondertiteling”

Stap 4:

Klik op “bestand uploaden” en upload je .SRT ondertitel-bestand

Nog vragen?

Heb je nog vragen over ondertiteling of video? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Picture of Adaja Unlandt

Adaja Unlandt

adaja@percys.nl
0118 23 30 02

Video afspelen